Steeds meer mensen eten veganistisch en dat vind ik een fantastische ontwikkeling.

Zelf ben ik vanaf mijn kindertijd gestopt met vlees eten, ik kon het niet ik vond het zo zielig voor de dieren. Ik was altijd al een ontzettende dierenvriend en verzorgde de dieren op de kinderboerderij tegenover mijn ouderlijke huis. Ook had ik een verzorgpony en was vaak op de manege te vinden.

Nu ben ik altijd al heel erg geinteresserd geweest in voeding, toen ik 14 was kocht ik mijn eerste boek over ontgiften en ik vond het echt zo interessant wat er allemaal in je lijf gebeurd en hoe je je daar bij kan voelen.

Toen ik ook intensief ging sporten en daar mijn beroep van maakte van ging maken ging ook mijn onderzoek mbt voeding verder, hoe kan ik het beste herstellen en wat moet ik aanvullen als ik geen vlees eet.
Ik ben toen voedingskunde gaan doen en het experimenteren ging verder met raw, vegan, paleo, intermitted fasting noem maar op en ik heb het ervaren.

Ook heb ik als jonge vrouw ieder dieet uitgeprobeerd zoals velen onder ons vond ik mezelf natuurlijk ook altijd iets te dik.

Ik ben blij met a mijn weg want ik kan nu onze gasten heel goed begrijpen en begeleiden.
Zelf kan ik inmiddels heel goed voelen in mijn lichaam wat ik nodig heb en dat vind ik heel prettig, soms heb ik geen behoefte aan ontbijt soms eet ik een visje als ik op Ibiza ben. Soms detox ik, soms snoep ik of geniet ik van een borrel. Of soms neem ik extra suppletie

Voor mezelf kan ik zeggen dat ik in balans ben en meestal vegan eet.
Ik vind het niet fijn op te strenge regels te hebben zoals alleen maar vegan of alleen maar ketogeen.

Maar mijn keuze gaat altijd uit naar duurzaam en respectvol eten zonder te veel strenge regels en beperkingen want eten is ook een sociale aangelegenheid en om van te genieten.

Om mensen te inspireren voor vegan eten organiseren we een Vegan-reis op Ibiza 6 oktober 2018

En op internet komen ook steeds meer goede artikelen over veganisme:

Of inspirerende documantaires https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/27-05-2018/VPWON_1284417

 

Of op netflix kun je ook inspiratie vinden zoals: Cowspiricy, What the health, Forks over knives, Food inc. Fat sick & nearly death.

Liefs en dank namens alle dieren op onze wereld