Heb je wel eens gekeken op internet naar Detox-programma’s of Detox-retreats?

Lijkt het je wel wat maar weet je niet zeker of het wel iets voor jou is. Er gaan natuurlijk een heleboel verhalen en meningen rond over dit onderwerp.

Wij vinden het alleen maar fijn als je er goed over na hebt gedacht of het iets voor jou is ipv zomaar ergens aan te beginnen.

Welke vragen komen allemaal in je op?
Krijg je veel honger, is het wel gezond, is het een crashdieet, met wat voor mensen ben je als je op een retreat gaat?
Kan het wel met mijn evt. medicatie of beperking?

Wij willen graag jouw vragen horen en hier antwoord op geven, je kan je sturen in een mail

Wij denken graag in oplossingen en willen iedere detox-ervaring speciaal maken.

We zijn net terug van ons eerste detox-weekend van het jaar in Limburg en dat was heerlijk, iedereen is heerlijk uitgerust en heeft genoten van yoga, heerlijke detox-soepen, smoothies en sappen, de sauna, massage’s, wandelen en heerlijk verwend worden.

Ook zijn er een aantal mensen die thuis een detox-gaan doen onder begeleiding van ons. Hiervoor hebben we nog een aantal plekken vrij.

Je krijgt dan een pakketje thuis gestuurd met pre-detox advies en daarna ga je zelf 5 dagen detoxen, we sturen je dan ondersteunende supplementen die voor jouw persoonlijk zijn ingezet.

Je gaat zelf aan de slag met soepen/smoothies maken en je neemt daar tijd voor.

Voor het beste resultaat neem je dan ook genoeg rust en tijd voor bijv. een sauna bezoek/yoga/meditatie les.

En je gaat op tijd naar bed om voldoende rust te nemen zodat je lichaam alle tijd aan de ontgifting kan geven.

We gaan zorgen dat je lever ondersteund wordt en je darmen kunnen reinigen. Want ons lichaam kan wel de nodige ondersteuning gebruiken, kijk maar een naar deze Film over onze darmen

Ook hebben we een Detox-succes programma een programma waar je 4 maanden begeleid word door Monique en dat kun je doen in- of exclusief een Detox-vakantie op Ibiza.

 

“Er was eens, in een ver warm land, een man die heel veel gezondheidsklachten had. Hij had hoge bloeddruk, zijn gewrichten deden hem pijn, hij was veel te zwaar en had voordurend last van zijn maag en ingewanden.

Omdat hij een druk leven leidde, en nergens tijd voor nam had hij een dokter (weliswaar ver weg) uitgezocht die goed stond aangeschreven en hij belde op om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Helaas had de dokter pas over 6 weken tijd, maar dit kwam volgens haar goed uit, want de man kon intussen wat voorbereidingen treffen. Zij adviseerde de man om terstond op weg te gaan, te voet wel te verstaan en een pannetje mee te nemen om dagelijks een speciale soep in te maken, als eten voor onderweg. Daarnaast mocht hij zoveel water drinken als hij wilde.

Mopperend pakte de man zijn spullen in en ging op pad. Al gauw begonnen zijn voeten pijn te doen en raakte hij buiten adem van inspanning. Na een paar uur hield hij het dan ook voor gezien en begon vloekend zijn soepje te koken boven een van de vuurtjes langs de weg, waar ook anderen gebruik van maakten. Na het eten rolde hij zich in zijn slaapzak en viel in slaap. De volgende dag kwam hij kreunend en steunend overeind, waste zich, dronk zijn water en vervolgde zijn weg. Onderwijl dacht hij aan alle zaken die hij misliep en werd steeds chacherijniger. Zo gingen een aantal dagen voorbij, waarin zijn lichaam intens pijn deed en ongemak gaf: hij had last van hoofdpijn en misselijkheid en kreeg ook nog eens diaree. Maar geleidelijk voelde de man dat het iets lichter begon te worden: hij kon ook langer lopen en de pijn en de kortademigheid verminderden.

Nu zag hij ook anderen die net als hij omnderweg waren en viel het hem op hoe mooi het om hem heen was. Hij begon te neurieën en maakte af en toe een praatje.

Geleidelijk begon zijn lichaam licht en opgewekt te voelen, hij sliep prima en allerlei naargeestige gedachten verdwenen. Met kwieke pas bereikte hij na 6 weken de praktijk van de dokter. Hij besefte dat zijn reis zijn behandeling was geweest en na een groet ging hij terug naar huis.”