Goed nieuws voor degenen zonder slowjuicer.

Je kan het supergezonde gembershotje ook maken in een blender:

Recept Gembershot:

Voor 2 personen,

-Een stuk gember ongeschild (ter grote van een duim).

-Sap van 2 uitgeperste citroenen.

-200 ml water.

Hak de gember in stukjes en mix alles in de blender.

Let op: 

Neem je shotje op lege maag en laat het even z’n werk doen.

Dus niet meteen water erachter drinken wacht hier een paar minuten mee.

 

Gezondheidsvoordelen van gember

Sinds de oudheid is gember al populair als medicinale toepassing, en dat is niet zo verwonderlijk. Gember bevat 115 bioactieve stoffen en wil zeggen dat het de processen in je lichaam gunstig beïnvloedt.

1.Voorkomt een opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid

Als je een opgeblazen gevoel hebt of last hebt van misselijkheid, kan een kleine hoeveelheid gember snel verlichting geven. Ben je in verwachting en heb je veel last van ochtendmisselijkheid? Gember is een volkomen veilig en goedkoop middel om te zorgen dat de kostbare bouwstoffen, vitamines en mineralen die je binnenkrijgt bij jou en je kindje terechtkomen en niet verloren gaan.

Gember is ook een natuurlijk middel tegen brandend maagzuur. Dus behalve zijn lekkere smaak is dit nog een geschikte reden om gember aan gerechten toe te voegen.

2.Bevordert de opname van voedingsstoffen

Een vlotte vertering en een goede opname van voedingsstoffen is van cruciaal belang voor je gezondheid. Gember helpt daadwerkelijk bij het beter verteren van je voedsel. Zo neemt je lichaam alle voedingsstoffen op en kan het daar optimaal gebruik van maken.

3.Reinigt je lichaam

Gember staat bekend om zijn zuiverende werking. Het heeft een reinigende werking op je lymfestelsel. De lymfeklieren voeren schadelijke stoffen af, met name bij ontstekingen. Het nuttigen van gember zorgt ervoor dat gifstoffen geen kans krijgen om zich op te hopen in je organen. Gember stimuleert ook de doorbloeding en zorgt daarbij ook nog eens dat je lekker warm blijft. Goed nieuws voor de koukleumen onder ons!

4.Versterkt het immuunsysteem

Uit onderzoek blijkt dat gember het afweersysteem versterkt. Nigeriaanse wetenschappers vergeleken de werking van antibiotica en gember bij de bestrijding van twee veelvoorkomende bacteriën, waarbij gember er zeer gunstig uitsprong [6]. Bij een ingreep of ziekenhuisbezoek is het een goed idee om dagelijks een glas water met een paar druppels gember te drinken, om zo infecties te voorkomen. Je geeft je afweersysteem daarmee op een makkelijke en snelle manier een natuurlijke boost.

5.Werkt als een natuurlijke pijnstiller

Het is een feit dat gember gezond is, en het is prima geschikt als smaaktoevoeging aan gerechten. Er zijn aanwijzingen dat gember ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft. Regelmatig gebruik van gember helpt pijnklachten van het gewrichten- en spierstelsel te verminderen [7,8]. De beste manier om te kijken of dat werkt, is door een paar keer per dag een kopje gemberthee te drinken. Het is het waard om dit uit te proberen, zeker als je middelen zoals ibuprofen niet goed verdraagt.

6.Stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Wist je dat gember helpt om heftige schommelingen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen? Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je je goed voelt en beter kunt denken.

7.Betere doorbloeding

Gember werkt heel goed bij menstruatiepijn en buikkrampen. Eén kopje gekookte gemberthee kan al wonderen doen. Daarbij zorgt het ook voor een betere doorbloeding van je handen en voeten; voor veel vrouwen een extra reden om gember regelmatig te gebruiken.

*Nadelen van gember
Echte nadelen zijn er niet, al moet je gember (net als alle specerijen) met mate gebruiken. Gember zou de werking van bepaalde medicijnen kunnen versterken. Gember is ook een natuurlijke bloedverdunner. Let dus op als je al een bloedverdunner gebruikt.