Tijdens onze Detox-reis gaan we ons lichaam reinigen op een prachtige locatie waar je volledig tot rust kunt komen.
Dit jaar 2019 weer op onze magische plek op Ibiza.

Maar om het beste resultaat te halen, is de voorbereiding en nazorg voor je lichaam belangrijk.
Je krijgt een pre-detox gesprek, pakket met suppletie ter ondersteuning van je lichaam en voeding/lifestyle adviezen.

En we adviseren je ook om te gaan freezen (cryo therapie), want dit heeft ontzettend veel gezondheid voordelen.
Zelf ga ik alweer een jaar regelmatig freezen en ik voel me er fantastisch bij.

Freezelab Amsterdam heeft een speciale aanbieding: Je kan een maand onbeperkt freezen voor 99,- zo kun je in je pre-detox starten en na de detox-reis nog even verdergaan om de beste resultaten te behalen en te behouden.

Zelf vond ik het de eerste 3 keer heel erg spannend en een beetje eng zelfs dus het is ook het beste om het meerdere malen te doen zodat je echt gaat voelen wat het met je doet.

Tijdens ons Reload-event 14 april 2019 mocht ik iedereen een dagpas geven en ik heb al veel positieve reacties gehad:
Marielle: “Raar en fijn tegelijk! En wat een fit en kwiek wakker gevoel erna en een mooi huidje. Superbedankt 🙂 Ik ga dit vaker doen”

Wat is cryo?
Cryotherapie, een oude methode in een 21ste eeuws jasje
Cryotherapie is niets nieuws. Het principe erachter is zelfs al eeuwenoud: het lichaam blootstellen aan extreme kou. Uit studie en onderzoek weten we dat kou ons immuunsysteem versterkt. Hetzelfde idee vind je in de sauna: in het dompelbad. Cryotherapie werkt net zo. Maar dan op een moderne, efficiënte manier. Na 3 minuten stap je als een ander mens uit de cabine. Vitaler, sterker en vrolijker.

De werking van cryotherapie
Dit gebeurt er als ons lichaam de extreme kou in de Whole Body Cabine ervaart:

Zenuwuiteinden in je huid (koudereceptoren) slaan alarm: je bent in levensgevaar!
Het bloed trekt zich terug naar de vitale organen in de romp en gaat sneller stromen. De bloedtemperatuur kan wel tot 40 ËšC stijgen.
De koortsachtige temperatuur bestrijdt effectief virussen in ons bloed, net als bij griep.
Het lichaam brengt hormonen en enzymen in de bloedbaan om het herstel te bevorderen.
Ook het zuurstofgehalte in het bloed stijgt door het zuurstofrijke klimaat in de cabine. Bloed dat rijk is aan zuurstof en nutriënten herstelt beschadigd weefsel sneller.

Na 3 minuten verruil je de vrieskou voor kamertemperatuur. En dan?
Bloed stroomt met hoge snelheid terug naar armen en benen; bloedvaten die mogelijk verstopt waren, kunnen door de verhoogde druk weer open gaan.
Je verrijkte bloed voert afvalstoffen beter en sneller af.
De productie van collageen gaat omhoog: de elasticiteit van de huid neemt toe.
Je stofwisseling krijgt een boost.
Eventuele stagnaties in energiebanen verminderen door de elektrische stroom, veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen de huid en de binnenkant van het lichaam. Goed voor je organen!

Hoe werkt het?
Cryotherapie is een manier om op natuurlijke wijze de lichaamseigen mogelijkheden tot genezing te stimuleren. Het menselijk lichaam heeft een wonderbaarlijke intelligentie en kracht. Het is in staat om heel veel zonder hulp van buitenaf op te lossen. Het immuunsysteem moet echter de juiste prikkel krijgen om bepaalde processen te initiëren. De prikkel van – 110 graden Celsius zet het lichaam op scherp. De intelligentie van het lichaam beschouwt deze prikkel als een levensbedreigende situatie. De koudereceptoren in de huid sturen signalen naar de hersenen dat het lichaam dreigt te gaan overlijden. Gevolg hiervan is dat het bloed zich terugtrekt naar de romp om in ieder geval de vitale organen zo lang mogelijk warm te houden. De temperatuur van het bloed stijgt ook waardoor virussen en bacteriën in het bloed niet kunnen overleven. Het lichaam maakt natuurlijke pijnstillers aan evenals allerlei andere stoffen om het lichaam te versterken. Bij de WBC behandeling verblijf je gedurende maximaal 3 minuten in een kamer waar het -110 graden celcius is. De droge kou geeft het lichaam een intense prikkel.

Cryotherapie wordt in veel landen al veelvuldig toegepast als onderdeel van een reeks behandelingen ter ondersteuning van herstel en genezing. De blootstelling aan extreme kou veroorzaakt een reactie in het lichaam die kan helpen om ontstekingen en pijn tegen te gaan. Een groot voordeel van de behandeling is dat het kort, intensief en pijnloos is. Bovendien zijn er geen bijwerkingen.

De voordelen op een rij:
Activeert het immuunsysteem
Stimuleert de doorbloeding
Vermindert pijn
Bestrijdt depressie door vrijgekomen endorfine en serotonine
Vermindert jeuk
Vermindert spasmen
Versnelt het herstel na een operatie
Doodt virussen in het bloed
Werkt ontgiftend
Herstelt de hormoonbalans
Geeft een energieboost
Stimuleert de aanmaak van collageen

Voor meer info: https://www.freezlab.nl/