Bleekselderijsap is niet moeilijk om te maken:

Was de bleekselderijstelen en haal ze door de slow-juicer of sapcentrifuge. Onmiddellijk opdrinken! Elk dag (een bundel) bleekselderij in de juicer (of evt. blender, maar zeef dan het pulp/vezels eruit) juicen. Niets erbij doen, houd het PUUR. VERS en GELIJK opdrinken bij het opstaan. Na het sap even wachten (minstens 30 min.) met eten en drinken. Start de eerste paar dagen met 250 ml en bouw het in een aantal dagen op naar ± 450 ml. (Indien gewenst, kun je de bleekselderij ook in een blender met water blenden en gezeefd drinken, wel meer gedoe)

Waarom gebruiken wij het:

Bleekselderijsap herstelt het maagzuur, het verbetert de spijsvertering. En werkt tegen verkeerde bacteriën, virussen en schimmels in de maag en darmen (de stoffen in bleekselderij scheuren bacteriën en virale membranen (=omhulsel) uit elkaar, waardoor het weggaat). Omdat het werkt tegen verkeerde bacteriën en schimmels kan het de eerste maand tijdelijke detox verschijnselen geven: misselijkheid, moe, kortstondige diarree, (stinkende) winden. Het is een teken dat je lichaam hard aan het werk is om ziekmakende bacteriën/virussen/schimmels te doden en het afval eruit te werken.

Bij voorkeur biologisch geteelde bleekselderij gebruiken, in biologisch geteelde groenten en fruit zitten meer antioxidanten, vitaminen en mineralen dan bespoten regulier voedsel (& minder gifstoffen), bovendien is het zachter qua smaak. Als dit niet haalbaar is, dan kun je ook ‘gewoon’ bleekselderij nemen. Of afwisselen.

Bleekselderij bevat veel voedingsstoffen. Mogelijk werkt bleekselderij vochtafdrijvend, in de Chinese geneeskunde staat bleekselderij al eeuwen bekend om zijn vochtafdrijvend werking.
Bleekselderij is rijk aan kalium. Dit kan de bloeddruk helpen verlagen. In het woord “ selderij” zit het Franse woord “ se;” wat zout betekent. De naam geeft aan, dat de groente het vermogen heeft om zouten en mineralen uit de bodem in zich op te nemen. De meeste gewassen bevatten slechts een selectie aan mineralen, maar selderij neemt een breed spectrum aan mineralen op. Naast deze waardevolle mineralen bevat bleekselderij ook erg veel vitaminen. Met name vitamine K en C. Bleekselderij heeft een hydraterende vermogen doordat het veel mineraalrijk vocht bevat. Selderij levert ontzettend veel vezels. Het is ook rijk aan calcium.