Sinds een jaar of 2 doe ik zelf aan Bikram yoga. Ik vind dit echt heerlijk om te doen.
Als ik in Amsterdam ben is dit een van de eertse dingen die ik ga doen.
Ik vind het ontzettend pittig maar daarom is het voor mij een manier om even helemaal tot rust te komen op het gebied van mijn gedachten.
De houdingen vergen zoveel concentratie dat je echt niet aan je “boodschappenlijstjes” kan denken. Alles waar ik me zorgen om kan maken bestaat dan even niet en dat geeft me enorm veel rust. En omdat ik al mijn gedachten even los kan laten krijg ik na de les juist meer inspiratie en vertrouwen.

In het begin leek het me saai om altijd dezelfde 26 houdingen te doen, dus ik dacht ik kijk wel even hoe lang ik dit volhoud. Maar door de jaren heen zijn de houdingen nog nooit saai geworden en kan ik zo mindful bezig zijn dat ik geen idee heb welke houding de volgende is. (ode aan Huub)
En elke les is totaal anders en blijft een uitdaging.
Afgelopen winter ben ik zeer regelmatig geweest want een fijne bijkomstigheid is dat de ruimte 40 graden is en ik had het zo koud een hele winter in Nederland. (en ik kan mijn favoriete kledingsuk de bikini dragen)

Lichamelijk ervaar ik ook veel voordelen en is Bikram yoga een echte healing voor mijn lichaam, ik ervaar meer balans en flexibiliteit en ook omdat ik veel bezig ben met de ontgifting van het lichaam is Bikram yoga ook geweldig.

Ik voel me na een les ook lichamelijk gereinigd en schoon, heerlijk oom even een paar liter te zweten en mijn huid ziet er ook beter uit dan ooit. Er zijn natuurlijk verschillende wetenschappelijke studies gedaan naar het ontgiftende effect van Bikram yoga.
Maar net zoals in onze detox-reizen vaak aangeef is detoxen meer dan alleen het lichamelijke effect, ook de rust en bewustwording zijn belangrijk.
En ook als je zo hard gewerkt hebt op je mat en zo goed voor je lichaam bezig bent dan wil je het ook goed voeden en goed rusten.

Vorige week heb ik zelf een detox kuur gedaan in Amsterdam en heb hierbij ook Bikram gedaan, ik vind dat een geweldige combinatie.
Ik kan ook iedereen die gaat pre-detoxen aanraden om hier Bikram bij te doen.
Ik ga zelf bij Bikram Amsterdam. Ze hebben 2 locaties en de meest inspirerende teachers, die je echt zien en goede aanwijzingen geven, deze plek mis ik ook echt als ik op Ibiza ben. (Alhoewel ik sinds gisteren ook Bikram yoga op ibiza heb opgepakt.)

Maar woon of werk je in Amsterdam dan zou ik echt Bikram Amsterdam uitproberen en dat maken ze zelf ook heel makkelijk. Als je bij hun een proefles neemt voor 12,- mag je de hele week komen om de beste lessen van Amsterdam mee te doen zie onderstaande link:

http://bikramyoga.nl/